Rutes culturals

Hi ha diverses i interessants rutes culturals que de ben segur no us deixaran indiferents.

Es poden visitar els pobles medievals com Castell d’Aro, Pals, Peretallada i Ullastret, fent visites guiades o simplement passejant pels seus carrers, i gaudir de la seva arquitectura històrica.

Les ruïnes greco-romanes a la vila d'Empúries, amb la possibilitat de fer una visita guiada, són una molt bona opció pels amants de la història.

De la mateixa manera, el Monestir romànic de Sant Pere de Rodes a l'Alt Empordà, a 1 hora en cotxe,  és una visita ideal pels amants de l'art i l'arquitectura.

En aquesta mateixa línia, tenim la ruta entorn a Dalí; a Figueres trobem el Teatre-Museu Dalí i, també, el Museu de les Joies de Dalí, a Portlligat hi ha la Casa-Museu de Salvador Dalí i, per últim, a Púbol podem visitar el Castell Gala.

La ciutat de Girona ofereix una variada i completa oferta cultural;  passejar pel casc antic, passejar pel barri jueu i visitar el Museu dels Jueus, passejar per la muralla que envolta la ciutat i gaudir de les seves vistes, ...

Hi ha visites guiades culturals per fer a la ciutat.

Pel que fa la música, destaquem el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols i el Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell.

Tot i que també són coneguts els festivals de Perelada i Vilabertran, així com les Havaneres de Calella.