Cal Ros és una antiga casa pairal original de 1887 situada en el barri de Sant Pol, el cor de S’Agaró.

La casa fou construïda per Joan Padrosa a finals de segle XIX. La família Padrosa ens  dedicàvem, principalment, a l’explotació agrícola amb la cria de bestiar i el cultiu dels camps. Tots els productes cultivats es venien, inicialment, en una parada del mercat de Sant Feliu de Guíxols i, més endavant, en la pròpia masia a empresaris locals i a la gent que començava a estiuejar per la zona.

A finals del segle XX, quan la Costa Brava es va convertir en un atractiu destí turístic, els avis, Lluís i Lluïsa, es van replantejar la seva situació i, llavors, el negoci familiar, lentament, va canviar. L’explotació agrícola va anar passant a un segon pla, on el cultiu dels camps era només per a ús propi i les zones destinades a la cria de bestiar es van començar a reformar per oferir allotjament a turistes durant l’època estival.

Actualment, en ple segle XXI, la cinquena generació ens hem proposat obrir les portes de la masia amb més força i d’una manera molt més sentida. Amb l’objectiu de preservar durant molts més anys la finca, el seu nom, la seva historia i els valors transmesos generació rere generació, hem realitzat una profunda i completa restauració del mas i de tot el seu entorn, que ens agradaria compartir amb els nostres clients.

Cal Ros Masia Origen